osovina Wikipedija

Axis, is mounted on the frame for connection within five pass around the crank rotating parts. General sports car common square holes, splines, and one-piece three kinds.

Kvadrat rupa osi 
četvrtastu rupu osi je najčešći, jer dvije su trg, tako lako identificirati. Ona se temelji na tradicionalnom osi poboljšanja PIN-tipa dolazi kroz. Tip pin os provodi jednom pin lock, jer je kontaktna površina je mala i sklona labav i oštećenja. Sada se samo vidi u sasvim starom civilnom automobilu. Nastup na središnjoj osi četvrtastu rupu time da se jedan do četiri kontaktnih površina, sila je ujednačavanje, veću snagu i bolji strujni provođenje, tako dominirati na tržištu za prilično dugo vremena. Svaki proizvođač ima kvadratnih rupa osi modela.

2 užljebljenje osovine pogona 
prošlog stoljeća Shimano pokrenula tzv OCTALINK krive (obično poznat kao „šljiva”) osovine pogona standard, dok su ostali proizvođači (poput RACE FACE, TRUVATIV, FSA, itd) kako bi se oduprli tehnološki monopol Shimano onda zajednički pokrenuli tzv ISIS osi formata. Razlika između dva oblika je da je nastup 80 centi klinaste (OCTALINK), a drugi je 10 kut krive (ISIS); zub uzorak i aksijalna duljina manja od Daytona (OCTALINK), još relativno oštar uzorak zuba aksijalna duljina mrklom gušće i veće (ISIS). Užljebljenje osovine pogona os u usporedbi s kvadratnom rupom, dodirna površina više i detaljnije, bolje da se vežu na radilici, lako izgubiti, veći aksijalni promjer, visoke čvrstoće snage vodi dobro, pa postupno zamjenjuje kvadratni otvor os originala položaj.

3. jedan os 
užljebljenje osovine pogona upravo je pokrenula nekoliko godina, razni proizvođači su uveli pojam jedne osi, a proizvodnja u svojim high-end serije. Tzv jednodijelno, odnosno os razdvajanja osi ležaja, u kombinaciji izravan i okretnu stranu, i koji nosi pozicije unutar pet puta pomiče obje strane. Ovaj oblik ima prednost smanjuje broj dijelova za smanjenje težine strukture, ali povećavaju krutost, što je veći razmak između ležajeva, čime se smanjuje opterećenje na ležajevima, povećava snagu. U stvari, ova tehnologija je vrlo rano u BMX (BMX) široko su korišteni, i rijetko.
U tom slučaju, Reci mi što će reći:” Asane koje ne najbolji,”U stvari, ponekad nije sve. Na primjer, kvadrat rupa udubljen os strane osi će se koristiti titan ili čak i promijeniti obrasce ležaja kako bi se poboljšala njihovu izvedbu, posebno užljebljenje osovine pogona. I jedan os performanse i na druge faktore zuba diska, itd, tako da se ne može generalizirati, analizirati specifične probleme. Na taj način možete odabrati najprikladnije proizvod.

 


Vrijeme posta: Sep-19-2018
WhatsApp Online Chat !